pierwiastkowanie?
Kamil: Czy ktoś wie jak to policzyć?
(23√54 + 33√16 − 3√250) : (53√128 − 3√2000) = ?
22 lis 20:28
Kamil: ?
22 lis 20:46
Nikka: 3√54 = 3√27*2 = 33√2
3√16 = 3√8*2 = 23√2
3√250 = 3√125*2 = 53√2
3√128 = 3√64*2 = 43√2
3√2000 = 3√1000*2 = 103√2
(33√2 + 23√2 − 53√2) : (43√2 − 103√2) = 0 : ( −63√2) = 0
22 lis 20:53
Kamil: Danke Nikka!
22 lis 20:56
ak1: = (2*3√2*27+3*3√2*8−3√2*125):(5*3√2*64−3√2*1000)
taki jest początek policz dalej
22 lis 21:00
Nikka: o kurczę Kamil zapomniałam o liczbach przed pierwiastkami... dzięki ak1

poprawiam:
(2*3
3√2 + 3*2
3√2 − 5
3√2) : (5*4
3√2 − 10
3√2) =
teraz powinno być ok
22 lis 21:08