n
Damo93: Zbadaj monotoniczność funkcji:
f(x) = exsinx
f'(x) = (exsinx)'
f'(x) = ex(sinx + cosx)
ex(sinx + cosx) = 0 jak to dalej rozwiązać ?
25 sty 14:39
Dawid: sinx+cosx = 0
25 sty 14:40
Damo93: muszę określić dla jakiego x sin=−cos ? jak to zrobić
25 sty 14:40
ICSP: | | π | |
sinx + cosx = √2sin(x + |
| ) |
| | 4 | |
25 sty 14:41
Damo93: to to wiem ale co dalej
25 sty 14:41
Damo93: ICSP mógłbyś jakoś wyjaśnić
25 sty 14:41
J:
...analizuj znak pochodnej ...
25 sty 14:48
J:
krótko mówiąc, przesuń wykres y = sinx o {π}{4} w lewo i określaj znak pochodnej...
25 sty 14:51