dalej mi nie wychodzi, możecie mi to policzyć?
Kamil: Zbadać monotoniczność fuckjcji f(x)=x+1x
D=R\{0}
Obliczyłem pochodną y'=−1x2
y'=0
studia.
25 sty 14:27
25 sty 14:28
J:
i jakie wnioski ..?
25 sty 14:29
Dawid: to przyrównaj ją do zera.
25 sty 14:29
Tadeusz:
... to wstyd Panie student
| | 1 | |
f(x)=1+ |
| ... a wykres tej funkcji pewnie pamiętasz |
| | x | |
25 sty 14:30
J:
pochodna się nie zeruje i jast stale ujemna ..
25 sty 14:30
Kamil: co zrobić z tą funkcją wymierną jak narysuje?
25 sty 14:31
Tadeusz:
określić monotoniczność−

Jeśli rozumiesz co to monotoniczność ...−
25 sty 14:32
J:
zobaczysz jej monotoniczność ..,ale miałeś zbadać, a nie rysować... analiza pochodnej ..
25 sty 14:32
Kamil: czyli monotoniczność maleje w dziedzinie?
25 sty 14:33
Kamil: y'>0 rośnie
y'<0 maleje
25 sty 14:34
J:
Ty studiujesz ...?
25 sty 14:34
Tadeusz:
...ciągle sądziłem, że to funkcja może być malejąca w dziedzinie ...ale teraz słyszę, że
monotoniczność maleje w dziedzinie −
25 sty 14:35
proboszcz: J odpowiesz na moje pytanie ? sory ze sie wtracam
25 sty 14:35
Ola: Odpierdolcie się od niego nie każdy musi to potrafić, skoro tutaj trafił tzn., że potrzebuje
pomocy i o nią prosi. Nic Wam do tego jaki ma poziom skoro prosi o pomoc.
25 sty 14:41
Tadeusz:
...."obojnak"
25 sty 14:42
Ola: człowiek idealny
25 sty 14:43
Tadeusz:
... twego "poziomu" nie doścignę
25 sty 14:44
Kamil: Nikt od Ciebie tego nie wymaga.
25 sty 14:47
Tadeusz:
... i całe szczęście ...
25 sty 14:47