matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciagi
Zuzia :
Jak określić kiedy funkcja jest rosnąca a kiedy malejąca? np. an=5n
2
−7n an+1=5n
2
−9n+2 an+1−an=−16n+2
25 sty 13:08
Dawid:
a kiedy funkcja liniowa jest rosnąca a kiedy malejąca ?
25 sty 13:09