matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica funkcji
Marcin:
2x
Obliczyć lub pokazać, że nie istnieje granica funkcji h(x, y) =
w punkcie (0, 0)
x + y
2
25 sty 12:59
Gray:
2y
2
Nie istnieje: na prostej x=0 f(x,y)=0; na krzywej x=y
2
: f(x,y) =
=1.
2y
2
25 sty 13:38