płaszczyzny
opaopa: napisz równanie parametryczne płaszczyzny przechodzącej przez pkt (0,0,0) i równoległej do
wektorów (1,2,3) oraz (0,−1,2)
25 sty 11:46
AS: Chłopie kochany.
Mam wrażenie że zamiast zajrzeć do książki
trud rozwiązywania przerzucasz na FORUM.
I to podstawowe zadania.
Ile się nauczysz?
25 sty 12:24
Saris: To bardzo proste zadanie. Nic do liczenia, Wszystko wstawiasz do wzoru na szukane równanie.
25 sty 12:44
opaopa:
x=x0+ta1+sb1
y=y0+ta2+sb2
z=z0+ta3+sb3
gdzie a i b to dane wektory
chodzi o ten wzór?
25 sty 12:51