matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znajdź pole figury zamkniętej przez krzywe.
Młoda1307:
Znaleźć pole figury zamkniętej przez krzywe y=2sin(1/2x) dla x∊(0,π) y=sin(x) dla x∊(0,π) x=π dla y∊(2,2) Prosiłabym o rozwiązanie krok po kroku. Z góry bardzo dziękuję.
25 sty 01:19