Rownanie trygonometryczne
Phoebe Campbell: Czy to jest dobrze?
Kalkulator internetowy nie podaje takich wyników dla przedziału x ∊ [−π;π]
3x + 90
o = 30
o + k*360
o lub 3x + 90
o = −30
o + k*360
o
3x = −60
o + k*360
o lub 3x = −120
o + k*360
o
x = −20
o + k*120
o lub x = −40
o + k*120
o
k∊Z
24 sty 21:35
Ada: W zasadzie okej, choć dziwnie to wygląda na stopniach.
24 sty 22:28
Phoebe Campbell: Tak w szkole liczymy − też wydaje mi się, że lepiej byłoby przejść od razu na radiany..
Dzięki za odp.
24 sty 23:07