Oblicz prawdopodobieństwo
Patrycja: Strzelec trafia w cel w pojedynczym strzale z prawdopodobieństwem p=0,8. Oblicz
prawdopodobieństwo , że trafi w cel co najmniej k= 2 razy , jeśli oddaje n= 3 strzały.
24 sty 20:13
Eve: jesli jest conajmniej, to może łatwiej będzie obliczyć, że nie trafi wcale
24 sty 20:21
Patrycja: ale jesli pisze ze trafi w cel co najmniej 2 razy. To nie znaczy przypadkiem że trafi 2 na 3
trafienie i 3 na 3 ?
24 sty 22:21
Eve: mój błąd, sorki, może trafić raz, ale takich zadań nie trawię
24 sty 22:40