Obliczyć pole przy pomocy całek
byyor: Obliczyć pole obszaru zawartego między:
1) krzywymi y=x2, y=√x
2) parabolą o równaniu y=x2, a prostą y=1
Powiem tylko tyle, że po wykładzie nie mam pojęcia o całkach, a sesja nadchodzi.
24 sty 19:24
Radek: no to trzeba sie nauczyć pochodnych a potem całe nieoznaczonych a potem oznaczone i możesz
liczyć pola
24 sty 19:36
byyor: Wiesz pochodne ok i całki nieoznaczone. Problem w tym, że całek oznaczonych nie ogarniam, bo
nie miałem z tego ćwiczeń i już nie będę z nich miał ćwiczeń.
24 sty 19:37
bezendu:
Hahaha
24 sty 19:37
byyor: Żałosne...
24 sty 19:38
bezendu:
Żałosne jest to, że nie wiesz co to całka a zadania z liczeniem pola chcesz robić.
Wykształcenie nie piwo nie musi być pełen...
24 sty 19:39
byyor: Żałosny to ty jesteś dzieciaku.
24 sty 19:39
bezendu:
''Dzieciaku'' powtarzasz się..
24 sty 19:41
byyor: Że też istnieją tacy ludzie jak ty.
24 sty 19:47
bezendu:
Że istnieją tacy studenci jak Ty...
24 sty 19:47
byyor: Gość, który miał już wszystko dawno temu i podane pewnie na tacy tak, że mógł spijać jak mu się
chciało śmie komentować w ten sposób. Naprawdę czemu tacy idioci jak ty istnieją.
24 sty 19:51
bezendu:
Idiotą to jesteś Ty kolego, nie wiesz co to całka oznaczona nie masz pojęcia jak się je liczy a
chcesz zabierać się za trudniejsze zadania.. Śmiesznyć. A co do mojej analizy dzieciaku to
robiłem mnóstwo przykładów możesz zapytać się Godzia i mam nadzieję, że nikt nie poda Ci
rozwiązania bo na nie nie zasługujesz. Nie pozdrawiam Paa
24 sty 19:54
byyor: Haha idiota.
24 sty 19:56
Paulina:
I ja również popieram kolegów wyżej

Idiocie rozwiązanie nie podawać, nie dla leniuszków
24 sty 20:02
Paulina: Idiotą jest ten, kto się wyśmiewa z innych, którzy nie potrafią poradzić sobie z czymś...
Nie rozumiem, po co wgl się wypowiadacie, skoro nie udzielacie mu żadnej pomocy?! On Was nie
poprosił o "radę", a o pomoc w rozwiązaniu zadania. Trzeba zdać sobie sprawę, że to Wy
obydwoje wyszliście na ułomnych umysłowo, a nie on.

PS. Ta wypowiedź oczywiście nie ma charakteru pomocy w rozwiązywaniu, natomiast zwróceniu uwagi
naprawdę wrednym osobnikom.
4 lut 12:49
Qulka: skoro całki nieoznaczone masz jako OK to policz całkę nieoznaczoną a potem podstaw
w a ) najpierw za x= 1 a potem x=0 i odejmij od siebie
w b) od x = 1 odejmij x=−1
granice całkowania to punkty przecięcia się tych funkcji
4 lut 12:57