Przeksztalcenia geometryczne
5-latek:

Znajdz przeciobraz odcinka AB gdzie A=(0,1) i B=(1,0) w przesunieciu o wektor u=[2,2]
Teraz nie wiem jak mam to traktowac czy A
1 B
1 jest obrazem odcinka AB to przeciwobraz <2,3>
?
24 sty 18:56
5-latek: Czy moze A−1 B−1 to juz jest przeciobraz AB
lub moze byc tak ze przeciwobrazem odcinka AB bedzie odcinek lezacy po drugiej stronie niz A1
B−1
24 sty 19:08
Mila:
A'=(0−2,1−2)
B'=(1−2,0−2)
24 sty 19:12
5-latek: Czyli A
1 B
1 bedzie obrazem odcinka AB
A zeby wyznaczyc przeciwobraz nalezy wziac przeciwne wspolrzedne wektora u
dziekuje
24 sty 19:18