matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodne
byyor:
(1+sinx)
1/x
potrzebuję policzyć pochodną z tego
24 sty 16:57
J:
f(x) = e
(1/x)ln(1+sinx)
1
f'(x) = e
(1/x)ln(1+sinx)
*[
*ln(1+sinx)]' = .... i licz ..
x
24 sty 17:02