Mamy funkcje f, gdzie kazdej liczbie calkowitej przyporzadkowuje sie reszte z dz
aśka96: Mamy funkcje f, gdzie kazdej liczbie calkowitej przyporzadkowuje sie reszte z dzielenia tej
liczby przez 7.
Wyznacz zbiór wartości tej f.
Oblicz f(100).
24 sty 16:43
aśka96: ?
24 sty 17:48
ICSP: Zbiorem wartości są wszystkie możliwe reszty z dzielenia przez 7 czyli {0 ,1 ,2 ,3 ,4 ,5 ,6}
100 = 14 * 7 + 2
więc
f(100) = 2
24 sty 17:52
aśka96: 100 = 14 * 7 + 2
więc
f(100) = 2
nie rozumiem, proszę o wytłumaczenie
24 sty 18:24
24 sty 18:29