matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcje wymierne
Paulina:
1. Wyrażenie W dla x = −1 przyjmuje wartość 5. Wyznacz a. a) W = 3 − 2x
2
+ ax
3
24 sty 16:18
J:
W(−1) = 5 podstaw: x = −1 i oblicz a
24 sty 16:19
hrey:
11 lis 20:53
Eta:
W(−1)=5 3−2−a=5 ⇒ a=..... ( i licz leniu
11 lis 20:58