matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosze o pomoc
Madzia:
Wyznacz asymptope ukosna funkcji f(x)=x
2
+5 / 2x−1
24 sty 15:29
Combo:
f{x}
a=lim x→+/−
∞
x
zaś, b=lim x→+/−
∞
f(x)−ax= Spróbuj obliczyć sama,w razie problemów pisz
25 sty 11:04