wyznacz wzor funkcji
holard: a. wyznacz wzór funkcji liniowej, ktorej wykres jest rownolegly do wykresu funkcji f(x)=
−2x+1 i przechodzi przez punkt P=(1,3)
b. wyznacz wzór funkcji liniowej, ktorej wykres jest prostopadly do wykresu funkcji f(x)= 2x i
przechodzi przez punkt P=(8,4)
c. wyznacz wzor funkcji liniowej, do ktorego naleza punkty A=(−3,0) i B=(1,4)
24 sty 14:58
J:
a) y − 3 = −2(x − 1)
| | 4−0 | |
c) y − 4 = |
| (x − 1) |
| | 1+3 | |
24 sty 15:04
holard: dzieki wielkie
24 sty 15:10
J:
| | 1 | | 1 | |
..w b) popraw: |
| na − |
| ... ( patrzyłem na pierwszą prostą) |
| | 2 | | 2 | |
24 sty 15:13
holard: okej, dzieki
24 sty 15:14