matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz dziedzinę i miejsce zero funkcji
holard:
A. f(x) =
x
6−x
B. f(x) =
x
2
+1
x
2
−1
C. f(x) =
√
2x+8
24 sty 14:45
holard:
to potrafi ktos ?
24 sty 15:50
J:
A) D = R/{6} x = 0 B) D = R/{1,−1} brak m.z. C) D = ..? (warnek: 2x+8 ≥0)
24 sty 15:52