Wyznaczyć równanie płaszczyzny przechodzącej przez punkt
Natalia: Wyznaczyć równanie płaszczyzny przechodzącej przez punkt A=(1,2,3) i prostopadłej do wektora
u=3i−j+5k
Proszę o pomoc
24 sty 14:40
AS:
Równanie szukanej płaszczyzny
ux*(x − xo) + uy*(y − yo) + uz*(z − zo) = 0
Wszystkie potrzebne dane masz w temacie.
W czym problem?
24 sty 14:58
Natalia: Nie wiem jak to podstawić
24 sty 16:40
Mila:
u→=[3,−1,5] wektor prostopadły do płaszczyzny
π:
3*(x−1)−1*(y−2)+5*(z−3)=0 równanie ogólne szukanej płaszczyzny
Doprowadź do najprostszej postaci.
24 sty 19:18