matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trivial, Eta i inni specjaliści - granica
koksu:
Siemanko mam taką granicę:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=lim+x-%3E+infinity+%2C+logx%2Flog2x&a=*FunClash.log-_*Log10-
Jak dość do wyniku? Nie mam pojęcia jak to ugryźć, za pomoc serdecznie dziękuję!
24 sty 01:01
zombi:
d l'Hospital
24 sty 01:03
zombi:
de*
24 sty 01:03
Marcin:
f'(x)
1
2xln10
2x
=
*
⇒
⇒ 1
g'(x)
xln10
2
2x
24 sty 01:10