W sześcianie o krawędzi 2p{2} połączono środki symetrii trzech ścian mających ws
kasia4: W sześcianie o krawędzi 2√2 połączono środki symetrii trzech ścian mających wspólny
wierzchołek. Obwód stworzonego trójkąta = ?
23 sty 18:38
Eve:

teraz pomyśl nad czerwonym Δ
23 sty 19:16
kasia4: mam już rysunek, nie wiem, może jest równoboczny?
23 sty 19:19
Eve: miałam na myśli ten z kropką, ale fakt cały jest równoboczny
23 sty 19:22
kasia4: nie wiem
23 sty 19:44
Eve:

b=1/2a, to ze znanego wzoru ile wynosi c?
23 sty 19:59
kasia4: c=2
ale dalej brakuje mi dwóch boków, bo to nie ten trójkąt, racja?
23 sty 20:52
Eve: jakie 2? √2
23 sty 20:53
Eve: wróć

dobrze 2
23 sty 20:54
Eve: sama stwierdziłaś, że jest równoboczny, to się tego trzymaj
23 sty 20:54
kasia4: ale on jest równoboczny w sumie, czyż nie tak?
ob = 3*2=6
dziękuję za pomoc
23 sty 20:55
Eve: tak
23 sty 20:58
Mila:
23 sty 22:49