Punkty A, B, C leżące na okręgu o środku S
piotr2525: Punkty A. B, C leżące na okręgu o środku S są wierzchołkami trójkąta równoramiennego. Wiadomo,
że kąt CAB = kąt ABC = 55 stopni. Oblicz miarę kąta SBC
23 sty 17:45
Tadeusz:
Narysuj ... zobaczysz −
23 sty 18:12
piotr2525: mam rysunek i wciąż nie widzę
23 sty 18:14
Tadeusz:
23 sty 19:37
5-latek: Kat CSB =110 stopni jako kąt srodkowy oparty na luku CB
Kąt CAB =70 stopni wiec polowa kąta CAB=35 stopni (a jest to kąt BCS
Suma kątow w trokaacie =180 stoni to wylicz ile stopni ma kąt SBC
24 sty 01:34