Punkty A, B, C leżące na jednej prostej
aśka96: Punkty: A(3, −6)B(2, −3)C(m−3, 6) leżą na jednej prostej, zatem m=?
obliczyłam to z równania prostej przechodzącej przez dwa punkty, ale wyszło mi m=4/3 a powinno
być m=2
23 sty 17:22
5-latek: Wyznacz rownanie prostej przechodzacej przez punkty A i B
Do rownania tej prostej wstaw wspolrzedne punktu C i wylicz m
23 sty 17:30
aśka96: przecież napisałam, że właśnie tak zrobiłam i nie wyszło
23 sty 17:33
aśka96: sprawdziłam obliczenia i teraz wszystko jest w porządku, dzięki
23 sty 17:39