granica ciągu
lim: An=(2n)!n2n
23 sty 15:50
Kacper:
Popraw zapis.
23 sty 15:52
lim: An=(2n)!podzielic przez n2n
23 sty 16:14
23 sty 16:25
lim: Tak
23 sty 16:29
Kacper:
Masz obliczyć granicę? czy pokazać, że ciąg jest zbieżny?
23 sty 16:31
mat: Obliczyć granice
23 sty 19:02
Gray: | | an+1 | |
Skorzystaj z tw.: dla ciągu an>0, jeżeli |
| →q oraz q>1 to an→+∞ |
| | an | |
23 sty 19:09
Saizou :
| | an+1 | |
skorzystaj z tego że jeśli dla an istnieje granica limn→+∞l |
| l=q<1 |
| | an | |
to lim
n→+∞a
n=0
23 sty 19:11
lim: Tak wiem, ale jak się zabrać za to zadanie z tą silnią?
23 sty 19:51