matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby rzeczywiste
szymi:
Porównaj liczby a= 4
3000
i b= 7
2000
. Wpisz w lukę odpowiedni znak: <, > lub =. Odpowiedź: a > b
23 sty 15:30
Bogdan:
a = (4
3
)
1000
= 64
1000
, podobnie b = ...
23 sty 15:33
szymi:
Dziękuję bardzo.
23 sty 16:23