matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Uklad
xyz:
Witam mam taki uklad równań 3x−2y+5z+4t−2=0 6x+4y+4z+4t−3=0 9x−6y+3z+2t−4=0 Muszę obliczyć x,z,y,t metodą cramera i gaussa. Dam rade to obliczyć skoro nie wyjdzie mi macierz kwadratowa z tego układu
23 sty 15:20
xyz:
23 sty 15:35