Przekształcenie liniowe
Al: 1.Wyznacz macierz przekształcenia liniowego: (nie ma podanej bazy)
a) A:R2−>R3, A(x,y)=(3x+4y, −2x+y, 3y)
2.Wyznacz przekształcenie liniowe f:R2−>R2, jeżeli f(1,2)=(1,8) i f(3,−1)=(10,3).
Proszę o pomoc, szukam wszędzie jakiś wskazówek, ale kompletnie nie wiem jak się za to
zabrać..
23 sty 14:42
Eve: a czy przypadkiem (1,2) i (3,−1) to nie baza?
i masz podane obrazy tej bazy
23 sty 14:48
Eve: wróć, źle przeczytałam zadanie
23 sty 14:51
Eve: w a weź bazę standardową
23 sty 14:54