zadanie
mikro: Bardzo proszę o szybką pomoc!
Koszty produkcji w pewnej firmie wyraża się wzorem: TC=15Q+30000. Firma nie ma wpływu na poziom
ceny rynkowej, która wynosi 15. Powyżej jakiej wielkości produkcji działalność
przedsiębiorstwa przynosi zysk nadzwyczajny.
Doszedłem jedynie do wniosku, że zysk nadzwyczajny będzie powyżej optimum ekonomicznego, czyli
gdy MC=MR
I policzyłem:
MC=TC'
MC = 15 = MR
Co dalej?
23 sty 09:43
Hajtowy: na kolosach nie pomagamy
23 sty 09:59
mikro: Jestem przed kolosem i obawiam się, że coś takiego możę być

. No ale trudno
23 sty 10:04