matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
ade23:
∫
1
3
x
3
√
1−x
4
dx
23 sty 09:25
ade23:
miało być 1+ x
4
23 sty 09:27
J:
..podstawienie: 1 − x
4
= t , −4x
3
dx = dt
23 sty 09:28
J:
..to samo podstawienie... 1 + x
4
= t , 4x
3
dx = dt ..
23 sty 09:29
ade23:
dzięki za pomoc
23 sty 09:37