Rozwiąż podane układy Cramera metodą eliminacji Gaussa:
Konrad: Rozwiąż podane układy Cramera metodą eliminacji Gaussa:
| ⎧ | x+4y+2z−s=3 | |
| ⎜ | 2x+9y+6z−2s−3t=5 | |
| ⎨ | x+2y−z−s+5t=5 |
|
| ⎜ | −2x−7y+z+3s−4t=−5 | |
| ⎩ | −x−5y−z+3s+6t=4 | |
23 sty 00:04
Marcin: Cramera?
5 wyznaczników 5 stopnia..
Powodzenia
23 sty 00:10
Marcin:
1 4 2 −1 0 | 3
2 9 6 −2 −3 | 5
1 2 −1 −1 5 | 5
−2 −7 1 3 −4 | −5
−1 −5 −1 3 6 | 4
Zrób z tego 'schodki'
23 sty 00:16
Konrad: No właśnie strasznie dużo liczenia z tego wychodzi nie wiem po co takie przykłady wymyślają.
23 sty 00:32
Dawid: Dla tych co się nudzą
23 sty 00:34
ICSP: Masz rozwiązać układ Cramera metodą eliminacji Gaussa. Żadnych wyznaczników.
23 sty 00:38
Marcin: ICSP, kurde faktycznie

Ja to zrozumiałem jako polecenie rozwiązania metodą Cramera i Gaussa..
23 sty 00:39
Marcin: Także kontynuuj ze schodkami z 00:16
23 sty 00:44