matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sprawdzić tożsamość
pomoocy:
1/cosx − cox/1+sinx=tgx
22 sty 22:33
Tadeusz:
1
cosx
sinx
−
=
cosx
1+sinx
cosx
1+sinx−cos
2
x
sinx
=
cosx(1+sinx)
cosx
sinx(sinx+1)
sinx
=
cosx(1+sinx)
cosx
sinx
sinx
=
cosx
cosx
22 sty 22:45