działania na zdarzeniach
Adrian: ze zbioru kolejnych liczb naturalnych należących do przedziału <9, 104) losujemy jedną liczbę,
Niech P(A) oznacza prawdopodobieństwo zdarzenia A− wybrana liczba w wyniku dzielenia przez 5
daje resztę 4. Wykaż, że P(A)=0,2
Z jakich wzorów korzystać ?
22 sty 22:20
Adrian: ?
22 sty 23:18
Eta:
|Ω|= 104−9= 95
A={9,14,19,...... ,99} −− tworzą ciąg arytmetyczny a
1=9 , r=5 , a
n=99
to |A|= 19
22 sty 23:39
Adrian: z jakiego wzoru tu skorzystałaś ?
23 sty 16:54
zyd: z ciagu arytmetycznego. Eta ,że Ci się chce podziwiam a czasami zwykłego dziekuję nie otrzymasz
złota kobita
23 sty 23:00