22 sty 22:19
Dawid: Chętny ktoś

?
22 sty 22:26
Eve: wydaje sie byc ok
22 sty 22:26
Dawid: Wynik to x−√1−x2arcsinx+C
22 sty 22:27
Eve: sama rozwiązałam, mam jak ty
22 sty 22:30
Eve: w wróciłes do podstawienia?
22 sty 22:30
Dawid: Hmyy tak?
−arcsinx*cos(arcsinx)+sin(arccosx)
22 sty 22:33
Eve: dokładnie tak, może coś z tymi arc i funkcjami trzeba pokombinowac?
22 sty 22:36
22 sty 22:39
Eve: może da sie to jakos inaczej, ale to jest najprościej i ja bym to zostawiła, można wynik
obronic obliczeniami, pochodną itp
22 sty 22:41
Dawid: Skomplikowany przypadek
22 sty 22:43
Eve: jesli aż taki, trza się z nim przespać i wrócić jutro
22 sty 22:44
Dawid: Albo iść z nim na ćwiczenia to pewnie Pani pomoże
22 sty 22:46
Eve: dobra alternatywa
22 sty 22:54
Saris: Jak najbardziej dobrze.
wskazówka. cos(x)=√1−sin2x
22 sty 22:57
Saris: już powinieneś widzieć.
22 sty 22:57
22 sty 23:00
Mila:
arcsinx=arccos√1−x2 dla x>0 (podam linka)
−arcsinx*cos(arcsinx)+sin(arcsinx)=
=x−arcsinx*cos(arccos√1−x2)=x−√1−x2*arcsinx
22 sty 23:04
Eve: czasem myslę, że jak ta matma fajna, taka głupia

nie mozna po prostu zostawić wyniku jak jest, tylko kombinować jak konie do Morskiego
22 sty 23:07
Saris: można, ale na przykład w linku, który przesłałem w tym przykładzie, bez takiego przejścia
utkniesz w połowie zadania

.
22 sty 23:08
Eve: w zadaniu rozumiem, ale w wyniku? po co komplikować, jest wynik? da się sprawdzić, ok
22 sty 23:12
Dawid: Skomplikowane to @Mila
22 sty 23:15
23 sty 02:32
jakubs:
−
√1−x2*arcsinx + ∫dx = −
√1−x2*arcsinx +x + C
23 sty 02:36