Proszę o wyjaśnienie...;)
Ewelinka21: Okrąg o środku w punkcie S=(−1,2) i promieniu √3 przecina:
Prawidłowa odp: to oś y w dwóch punktach. Dlaczego ?....
22 sty 21:28
Eve: bo odległość środkaod Oy jest mniejsza od √3
22 sty 21:30
5-latek:

Ten okrag nie przecina osi OY
jakbys zrobila rysunek to sama bys to zauawazyla
√3 to w przyblizeniu 1,73
22 sty 21:32
Eve: (−1,2)
22 sty 21:33
5-latek: Przepraszam zrobilem zly rysunek

Nie ten punkt
22 sty 21:33
Frost: (x+1)2+(y−2)2=3
dla x=0
(y−2)2=2
|y−2|=√2
y=√2+2 ∨ y=2−√2
22 sty 21:36
Eve: 5−latku ten sie nie myli, co nic nie robi i nie myśli
22 sty 21:41