udowadnianie
becia: PROSZE TO NA JUTRO NA 4 Z MATEMATYKI NA PÓŁROCZE A NIE MG JAKOŚ SOBIE Z TYM PORADZIĆ

((
udowodnij że jeżeli
1a +
1b +
1c +
1d =1 oraz (1 +
abc)(1=
bca)(1
+
cab) =
1d2
22 sty 20:55
PW: Nie ma czego dowodzić, zdanie "jeżeli p oraz q" nie jest twierdzeniem.
22 sty 20:58
Jakub: PW dzięki wielkie za Twój post o przekształceniu liniowym. Jedyny taki, który dobrze mi
wszystko wyjaśnił (w internecie najczęściej wyjaśnienia zostawały zignorowane)

Jest tak
dobry, że aż musiałem Ci tutaj podziękować.
Becia. Musisz dokładniej podać treść zadania.
22 sty 21:02
becia: zapomniałam xDDD tu jest reszta xDDD
to a+b+c=1
22 sty 21:03
becia: przepraszam bardzo jakos mi ta reszta liniki znikła z pola widzenia xD
22 sty 21:04