dynamika
Paulina: ej halo moze ktos pomoc : samochod o całkowitej masie 1000kg rusza z miejsca ruchem
jednostajnie przyspieszonym pod szalaniem sily wypadkowej 1500 N. Oblicz po jakim czasie
uzyska on predkosc 54 km na h
22 lis 17:16
Godzio: 54km/h=15
| | F | | 1500N | |
a= |
| = |
| =1,5m/s2
|
| | m | | 1000kg | |
v=a*t
| | v | | 15m/s | |
t= |
| = |
| =10s |
| | a | | 1,5m/s2 | |
22 lis 17:34
Godzio: posatrajcie się nie wysyłać kilka postów bo to tylko utrudnia prace forum wystarczy jeden a
napewno ktoś pomorze
22 lis 17:35
Karolcia xD!: spoko dziękujemy '*
22 lis 17:36