1 | |
− prawdopodobieństwo wyrzucenia jednego oczka | |
6 |
5 | |
− prawdopodobieństwo wyrzucenia innego oczka niż 1 | |
6 |
2 | |
− prawdopodobieństwo wylosowania białej kuli z pierwszej urny | |
3 |
1 | |
− prawdopodobieństwo wylosowania białej kuli z drugiej urny | |
5 |
1 | 2 | 5 | 1 | 2 | 5 | 1 | ||||||||
P(A)= | * | + | * | = | + | == | ||||||||
6 | 3 | 6 | 5 | 18 | 30 | 9 |
1 | 2 | 5 | 1 | 2 | 5 | 2 | 1 | |||||||||
P(A)= | * | + | * | = | + | = | + | = | ||||||||
6 | 3 | 6 | 5 | 18 | 30 | 18 | 6 |
2 | 3 | 5 | ||||
+ | = | |||||
18 | 18 | 18 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |