udowonij
anka: udowodnij że liczba 9999931999 − 5555571997 jest podzielna przez 5
22 sty 16:11
Eve:
cyfry jedności potęgi 3: 3,9,7,1 − 1999:4=499,... zatem na ostatnim miejscu będzie 2
−−−−−−−−−−−II−−−−−−−−−−−−−−− 9: 9,1 − 1999:2=999,... −−−−−−−II−−−−−−−−−−−− 1
idąc tym samym tropem dla drugiej liczby mamy
.......12
−.......57
=......55
co daje liczbe podzielną przez 5
22 sty 16:23
Anka : Matko boska xDDDDD
Co tu sje stało hahaha
Jak ja to mam w zeszycie napisać
22 sty 16:55
Eve: a zapisz jak rozumiesz
22 sty 16:56
Anka : Tyle że ja tego nje rozumiem hahahaa
22 sty 17:00