całka
Szymono: całka Prosze jak ktos moglby sprawdzic czy to jest dobrze bo wolfram to jakos ineczej i nie
wiem
22 sty 15:26
PW: A sprawdzić różniczkując wynik?
22 sty 15:28
Szymono: tak
22 sty 15:30
22 sty 15:33
J:
dobrze ..
22 sty 15:33
J:
sorry ..masz dobrze .. tylko zmień ln3 na log3 ..
22 sty 15:35
J:
| | 3x | | 3*3x | | 3x+1 | |
... popatrz ...3* |
| = |
| = |
| |
| | log3 | | log3 | | log3 | |
22 sty 15:37
Szymono: dobra a jeszcze takie coś
| | 2 | | 2 | | 2 | |
∫√xlnx dx = |
| lnx*x√x− |
| * |
| *x*√x+C |
| | 3 | | 3 | | 3 | |
22 sty 15:40