styczna
całka: styczne do wykresu kto pomoże studentce ?
22 sty 15:08
Dawid: Ale co konkretnie ?
22 sty 15:11
J:
jaka funkcja ?
22 sty 15:11
Foxal: myslalem ze studenci studiuja a nie ucza sie
22 sty 15:12
całka:
Widać myślenie nie jest Twoją mocną stroną..
22 sty 15:15
całka:
Wyznacz równanie stycznej do krzywej y=x
3√x2−1 w punkcie x
0=3
f'(x)=(x)'(
3√x2−1)+x[(x
2−1)
1/3]'
| | 2 | |
f'(x)=3√x2−1+ |
| x2(x2−1) |
| | 3 | |
Czy ten krok jest ok ?
22 sty 15:20
J:
| | 1 | |
[...]' = |
| (x2−1)−2/3*2x |
| | 3 | |
22 sty 15:25
PW: Nie, pochodna pierwiastka obliczona źle.
22 sty 15:26
całka:
No właśnie, już wiem gdzie błąd, dziękuję Panom bardzo !
22 sty 15:29
całka:
A pomożecie Panowie jeszcze z monotonicznośćia i ekstremum loklanym i globalnym ?
22 sty 15:34
całka: ?
22 sty 16:14