matematykaszkolna.pl
Kiełbasa polo: Codzienne robienie zadań ze zbiorów Kiełbasy do maja da mi ok.30% z rozszerzenia matematyki, jeśli nigdy wcześniej nie miałem z nią do czynienia? Wiem, że to zależy od motywacji, ale interesuje mnie czy wg Was jest to w ogóle wykonalne, a jeśli tak : czy zbiory Kiełbasy są najlepszą opcją?
22 sty 14:25
Foxal: Taki wynik nie zalezy od motywacji ale od szczescia z zadaniami. Nie wiem czy jedzenie kielbasy ci cos pomoze,slyszalem ze spanie z ksiazkami pod poduszka jest lepsza opcja.
22 sty 15:06
Draghan: Wszystko jest wykonalne. Zależy od motywacji, czasu i Twojej inteligencji. Musisz na potęgę liczyć zadania. Ale trochę późno się obudziłeś. 30% to spokojnie powinieneś osiągnąć, jak ogarniesz wielomiany (chyba najprostsze zagadnienia z R) i trygonometrię (tutaj będzie płacz i zgrzytanie zębów, bo wiem jaki to jest szok, przeskoczyć nagle z trygonometrii podstawowej na rozszerzoną ). Licz zadania i zobacz, jak Ci idzie. Innej opcji "zmierzenia", czy to wykonalne w Twoim przypadku, nie widzę.
22 sty 15:18
Frost: a w szkole masz matematyke rozszerzoną ? Jak Ci idzie?
22 sty 15:23
Draghan: Autor pisze, że nie miał do czynienia z rozszerzeniem, więc raczej nie ma w szkole.
22 sty 15:24
Frost: a no fakt więc może być ciężko, ale w sumie 30% to nie problem, z zamkniętych można tyle wyłapać emotka
22 sty 15:25
Draghan: Na rozszerzeniu nie ma zamkniętych. Ale ja dałem radę w cztery miesiące wyciągnąć 52%, więc da się. emotka
22 sty 15:28
Foxal: w nowej podstawie programowej sa.
22 sty 15:29
Foxal: Draghan tez jadles kielbase czy miales lepsza opcje?
Draghan: Ale teraz jeszcze jest stara maturka, co nie? Ostatni rok. Chyba, że coś mi się pomyliło...
Foxal: dla technikum jest jeszcze stara.
22 sty 15:32
Frost: Dla liceum jest nowa. Ja taką pisze. Masz 5 zadań zamkniętych po 1 ptk Kilka zadań zamkniętych po 2 ptk ( 4−5 zadania) w których kodujesz odpowiedzi i kilka zadań otwartych za 3−7 ptk ( za 7 ptk najprawdopodobniej zadanie z pochodnej)
22 sty 15:36
aye: Draghan, od zera do 52% w 4 miesiące, tak? używałeś jakiegoś repetytorium czy coś, czy tylko same zadanka? Korzystałeś tylko ze zbiorów Kiełbasy?
22 sty 21:45
Lukas: trzeba było się uczyć cały rok a nie teraz plakać
22 sty 21:46
Draghan: Akurat miałem pomoc nauczycielki od matematyki, którą gorąco pozdrawiam. emotka Korzystałem głównie z arkuszy maturalnych z poprzednich lat, no i z teorii, którą jednak miałem tłumaczoną (przynajmniej w części) przez nauczycielkę. I teraz bardzo ważne zdanie: NIE POLECAM UCZENIA SIĘ Z ARKUSZY. To strasznie zawęża pole widzenia. emotka Gdybym ten czas poświęcił na przerobienie jakiegoś porządnego zbioru (np. Kiełbasy), miałbym zdecydowanie lepszy wynik.
22 sty 22:01