Frost: Ω=9*9=81
A− utworzona liczba jest podzielna przez 11.
Liczby dwucyfrowe podzielne przez 11 to :11 22 33 44 55 66 77 88 99
A=9
B− utworzona liczba jest nieparzysta. Nieparzysta jeśli cyfra jedności będzie równa 1,3,5,7,9
B=9*5=45
C−Iloczyn cyfr jest większy od 50. Największy możliwy iloczyn to 99 a najmniejszy to 1.
Odrzucamy od razu możliwości występowania w tej liczbie 1,2,3,4,5 chociaż raz ponieważ liczba z
nich utworzona nie spełni wymogów np 95 9*5=45
dla 6, 6*8=48 ale liczba 69 6*9=54 spełnia. −− pierwsza liczba
Kolejne liczby to 78 79 87 88 89 96 97 98 99
C=10
D −co najmniej jedna cyfra tej liczby jest parzysta.
D'− żadna cyfra tej liczby nie jest parzysta.
Cyfry nieparzyste 1,3,5,7,9
D'=5*5=25
D=81−25=56
Sprawdź z odpowiedziami jak się coś nie zgadza to pisz.