Zaadania z macierzy na koło...
Mich: Macierze.
Witam, zrobi ktoś te 4 zadania? Z góry dzięki wielkie potrzebuje je aby na spokojnie zrozumieć
.
Zad1.
Wyznacz x3 z układu równań
2x1+x2−x3+2x4=1
x1−2x2−x3+x4=2
−x1+x2−x4=4
3x1+x2−2x4=1
Zad2
A= 1 −2 3 B= −1 2 4
0 2 −1 1 1 2
AT(2A−B)
Zad3.
A= 1 −2 3
0 2 −1
0 0 2 wyznacz A−1
Zad4. rozwiaż układ równań
−1 2 * X= 4 3
3 1 −1 2
Dzięki za to wielkie
22 sty 11:19
Mich: ktoś się podejmnie?
22 sty 13:01
Mich: pomoze ktos cos.?
22 sty 22:59
Marcin: A Ty masz z tym problem czy czekasz na gotowca?
22 sty 23:01
Mich: mam z nimi problem ale widzać rozwiazania i porównując je z notkami z wykładów postaram się
zrozumieć, nie było mnie na wykładzie ostatnim gdyż pracuję na 4 brygady i czasami muszę
zostać w pracy

... a niedługo mam z tego kolokwium... tak że pomoże ktoś

3 zadania
najprostsze z nich i mam zaliczone

które odpuścić?
22 sty 23:10