matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Styczna
Granit:
Napisać równanie stycznej do wykresu funkcji f(x)=(1+x)
x
w punkcie x
o
=0 y−y
o
=f
,
(x
o
)(x−x
o
) y
o
=f(x
o
)=1
x
f
,
(x)=(1+x)
x
[ln(1+x)+
]
1+x
f
,
(0)=0 Więc rownanie to :y−1=0(x−0) ⇔y=1 ?
21 sty 23:44
Granit:
Dobrze to jest?
22 sty 07:31
J:
22 sty 08:08