Udowodnij tożsamość trygonometryczną
Agatkiu:
Proszę o szybką pomoc, kompletnie nie wiem jak mam to zrobić

Udowodnij tożsamość trygonometryczną
| 1 | | 1 | | 1+ctg2x | |
| + |
| = |
| |
| sin2x | | cos2x | | cos2x | |
21 sty 23:01
21 sty 23:06
PW: Na odmianę, żeby nie zawsze "od lewej do prawej" przekształć prawą stronę − najpierw zrób z
tego dwa ułamki.
21 sty 23:08
Agatkiu: czy to ma być coś takiego? bo nie wiem czy dobrze to zrozumiałam
| | cos2x | | sin2x | | cos2x+sin2x | |
L= |
| + |
| = |
| |
| | sin2x*cos2x | | sin2x*cos2 | | sin2x*cos2x | |
21 sty 23:12
Marcin: | 1 | | ctg2x | | sin2x*ctg2x | |
| = |
| ⇒ cos2x= |
| baw się dalej  |
| sin2x | | cos2x | | cos2x | |
21 sty 23:40
Agatkiu: już załapałam o co chodzi, dziękuję
21 sty 23:51