matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Podaj takie wektory aby układ był bazą i:
Krzysztof:
Dany jest układ wektorów B=((1,1,0,0),(0,1,1,0),u,v) Podaj takie wektory aby układ był bazą i: (1,1,−1,−2)=[1,1,−1,−1]B (−1,−1,1,2)=[−1,−1,1,1]B
21 sty 21:50