matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dd
3Silnia&6:
= e
(x−1)lnctgπx
lnctgπx
1
−1
*
*π
ctgπx
sin
2
πx
(x−1)lnctgπx =
=
=
1
x−1
−1
(x−1)
2
π(x−1)
2
π(x−1)
2
2π(x−1)
2
=
=
=H=
ctgπx*sin
2
πx
cosπx*sinπx
sin2πx
2π*2(x−1)
2(x−1)
0
=
=
−−(x→1
+
}−−>
=0
2πcos2πx
cos2πx
1
21 sty 20:53