rownani
k: rowiaz x+2x+1=√2
trudne, wychodza mi glupoty
21 sty 20:15
k: x+2x+1=
√2 (x+1)x+1


/
21 sty 20:16
k: oczywiscie najpierw ten √2 przenosze na lewa strone i rownanie jest = 0
21 sty 20:17
Eve: a gdzie dziedzina?
21 sty 20:20
Eve: to chyba wiesz kiedy ułamek jest równy 0?
21 sty 20:21
Mila:
x+1≠0
x≠−1
x+2=
√2*(x+1)
x+2=
√2*x+
√2
x−
√2*x=
√2−2⇔
x*(1−
√2)=
√2−2 /*(1+
√2)
x*(1
2−
√22)=(
√2−2)*(1+
√2)
x*(1−2)=(
√2−2)*(1+
√2) wymnóż z prawej
x*(−1)=.....
21 sty 20:23
Eta:
x≠ −1
x+2=
√2x+
√2
x−
√2x=
√2−2
x(1−
√2)=
√2−2 /*(1+
√2)
x(1−2)=(
√2−2)(1+
√2)
x=........
21 sty 20:26
Eta:
21 sty 20:28
PW: Wy chyba do jednego gimnazjum chodzicie
21 sty 21:00