promien podstawy walca zwiekszamy 3 razy, a jego wysokosc zmniejszamy 3 razy
dymnicki: hej, prosze o pomoc. niby zrobilem ale nie jestem pewien.
promien podstawy walca zwiekszamy 3 razy, a jego wysokosc zmniejszamy 3 razy. wowczas objetosc
walca:
A. zwiekszy sie 3 razy
B. zmniejszy sie trzy razy
c.zwiekszy się o 3
d. nie zmieni sie
z gory dziekuje
22 lis 16:53
BiebrzaFun : A
22 lis 16:57
dymnicki: V=3PI
2 * h
22 lis 17:00
dymnicki: V=3PI
2 * h
22 lis 17:00
dymnicki: POMOCY
22 lis 17:05
BiebrzaFun : V=πr
2*h
R=3r
| | h | | h | |
Vnowe=π(3r)2* |
| =π9r2* |
| =3πr2h |
| | 3 | | 3 | |
22 lis 17:06