II zasada dynamiki
Paulina: wiecie moze jak to zrobic : samochód wraz z kierowca ma mase 1050kg. samochód ten w ciagu 15
sekund od chwili ruszenia z miejsca uzyskuje predkosc 72 km na h oblicz jaka minimalna wartosc
musi miec sila w ciagu silnika zakladajac ze samochód porusza sie ruchem jednostajnie
przyspieszonym. opory ruchu zaniedbaj
no to na tyle jakby ktos mogł pomoc ...
22 lis 16:48
Karolina tępa z fizyki.: Tego samego zadania nie wiem...
22 lis 16:51
BiebrzaFun : m=1050
F=m*a=1400N
22 lis 17:02
Paulina: dzieki za pomoc
22 lis 17:06