matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
Malibu:
x
3
+8
lim
x→−
∞
x(x
2
−4)
Proszę o łopatologiczne rozwiązanie wszystko krok po kroku
21 sty 19:04
irena_1:
x
3
+8
x
3
+8
x
3
1+
8
x
3
[tex]
=
:
=
x(x
2
−4)
x
3
−4x
x
3
4
1−
x
2
8
1+
x
3
1+0
lim
x→−
∞
=
=1
4
1−
x
2
1−0
21 sty 19:08